logotype

Welkom bij Bar 1672

Dineren in historie, een bijzondere ervaring

In het hart van de binnenstad Groningen, waar voorheen de schepen hun handel dreven en wat nu bekend staat als het Gedempte Zuiderdiep, vind je Bar 1672; een bar waar heerlijke dranken en gerechten zorgen voor onvergetelijke tijden met als hoofdingrediënt een rijke artistieke geschiedenis.

Hier geniet je van een classy, in een art deco jasje gegoten, maar toch ontspannen sfeer en buitengewoon lekker eten. Bar 1672 is een plek waar je heerlijke cocktails, exclusieve champagnes, goede wijnen en lekkere bieren drinkt. Voor onze gerechten heeft de keukenbrigade inspiratie opgedaan van over de hele wereld. Gerechten worden zo duurzaam mogelijk bereid met nadruk op zero waste.

Diner

Diverse vlees, vis en vegetarische gerechten.

Cocktails

Diverse cocktails die je nergens anders tegen komt.

Wijn

Speciale wijnen, zorgvuldig geselecteerd en verzorgd.

Lunch

Diverse broodjes en salades om weer op te laden voor de dag.

img-01
img-02
Smaak & Beleving

Ons Menu

Bij Bar 1672 ben je aan het juiste adres als je houdt van hoogstaande gerechten met oog voor detail, originaliteit en hier en daar een tikkeltje eigenwijsheid. Op het menu vind je het beste lokale vlees, vis & seafood, diverse vergeten groentes en in het seizoen verse oesters.

ALBACORE TONIJN
wakame | limoen

BAVETTE TATAKI
soja | Kewpie

EENDENBORST
houria salade | soja

Business, Feesten & Partijen

Netwerken, Vieren, Lanceren en vooral samen.

Een unieke locatie, gastvrije service, kwalitatieve keuken en uitstekende bereikbaarheid. Dat is in een notendop Bar 1672. Maar behalve dat is het ook een event venue met allure en ideaal om intiemere groepen te ontvangen.

Bij Bar 1672 organiseren we graag de avond die passend is bij jouw wensen. Van bruiloften tot productlanceringen van jouw bedrijf. Het aan de overkant gelegen Martini Hotel biedt je tevens de mogelijkheid om te blijven overnachten.

Reviews

Wat Vinden Jouw Voorgangers?

Wat een fantastische plek om lekker met vrienden te borrelen en hapjes te eten. Heel goed eten, oesters, lekkere cocktails en goeie wijnen!” 5/5

Linda de Munck photo

Linda de Munck

via Google Reviews

Bar 1672 is a hidden gem to discover. [...] The portions were just right and the timing was good. Everything was perfect.” 5/5

Stefano Carulli photo

Stefano Carulli

via Google Reviews

Reserveren

Let's set a date

Reserveer jouw tafel

Reserveer jouw tafel via deze knop (opent in nieuw venster).

Liever bellen? 050-314 8854

DI-ZA vanaf 12:00